Υπογράψτε και εσείς για αστική ή δημοτική συγκοινωνία στον δήμο μας

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ σελίδα Επικοινωνία

αριθμός επισκεπτών:

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Σοβαρή δημοτική συγκοινωνία...


...προς το παρόν τίποτα!

Επιτακτική ανάγκη η διασύνδεση των Δήμων

Μεγάλες είναι οι ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων στους σταθμούς του προαστιακού

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα της σύνδεσης του προαστιακού με Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη.

8 χρόνια από την λειτουργία του προαστιακού και συγκεκριμένα του σταθμού στο Κορωπί η πρόσβαση γίνετε μόνο με IX.

Η ταλαιπωρία δεν έχει τελειωμό και πιο πολύ
κτυπά τους νέους φοιτητές, εργαζόμενους σπουδαστές που στα πρώτα βήματα τους στην αγορά θα πρέπει να εξασφαλίζουν και μεταφορικό μέσο για τις μετακινήσεις τους.

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του ΚΤΕΛ για την σύνδεση (ο λόγος πιστεύουμε ήταν γιατί κανείς δεν την στήριξε ) αυτό που μένει τώρα είναι η καλυτέρευση της δημοτικής συγκοινωνίας.

Ποιος δεν την θέλει; σωστό η λάθος όλοι πιστεύουν ότι αυτοί που αντιδρούν είναι το ΚΤΕΛ

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής είναι επιφυλακτική και θεωρεί ότι το θέμα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και
εμπεριστατωμένων μελετών και όχι πρόχειρων μέτρων, μετά τίποτα…

Προεκλογικά όλοι οι συνδυασμοί είχαν στο πρόγραμμα τους την δημοτική συγκοινωνία

Πριν 6 χρόνια ο τότε δημοτικός σύμβουλος Νίκος Νικολάκης έλεγε:

" Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα είναι η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ .Είναι αδιανόητο σε όλους μας να είναι ο προαστιακός στο Κορωπί και να μην έχουμε πρόσβαση. Κύριε Δήμαρχε την υποσχεθήκαμε και πρέπει να την κάνουμε . Πρέπει να την κάνουμε σωστά κι όχι με ένα δυο mini bus που δεν θα εξυπηρετούν κανένα. Θέλει μελέτη για να γίνει μια συγκοινωνία λειτουργική και να εξυπηρετεί του πολίτες ." Σήμερα η δημοτική συγκοινωνία εξυπηρετείται απο ΔΥΟ λεωφορεία , ενώ ένα άλλο έχει ενοικιασθεί ή δανεισθεί στην κερατέα, για τις ανάγκες της ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ δημοτικης συγκοινωνίας

από τα τέλη 2009,δημοτική συγκοινωνία έχουμε,μα λειτουργεί 2 φορές την ημέρα δευτέρα-παρασκευή για τα "μάτια του κόσμου"...

H δημοτική σύμβουλος Γεωργία Στουραίτη στα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου έλεγε

"Θέλουμε εσωτερικό διαδημοτικό δίκτυο με συγκοινωνία που θα μας συνδέει με όλες τις γειτονιές του Δήμου μας αλλά και με το Μετρό."

Σε συνεδρίαση της ΟΣΠΑ ΤΟ 2007

*Η δημοτική συγκοινωνία, η σύνδεση του Δήμου με τον προαστιακό και με τις διάφορες περιοχές μεταξύ τους έχουν τελματώσει εδώ και χρόνια . Ακόμη και οι μικρότεροι Δήμοι της Αττικής έχουν δημοτική συγκοινωνία Ο Δήμος μας γιατί δεν μπορεί. Το ερώτημα αυτό μαζί με όλα τα παραπάνω αναφερόμενα θέματα θα συζητηθούν με την δημοτική Αρχή σε συνάντηση που θα επιδιώξουμε στο άμεσο μέλλον.

Eπισημάνσεις των Ενεργών Δημοτών στη διαβούλευση στρατηγικού σχεδίου Δήμου Μαρκοπούλου

· Κυκλοφοριακές μελέτες για ολόκληρο το Δήμο και ειδικά για το Πόρτο Ράφτη

· Διαδημοτική συγκοινωνία για την εκμετάλευση υπαρχόντων μέσων μαζικής μεταφοράς (Αστικές συγκοινωνίες, Προαστιακός κλπ)

· Πρωτοβουλίες για την αναχαίτηση της παράνομης στάθμευσης (πχ παράνομης κατάργησης κλειστών χώρων στάθμευσης)

Ανάμεσα στα πολλά email που λαμβάνουμε καθημερινά ,πολλά από αυτά έχουν ως κοινό στοιχείο το πρόβλημα της συγκοινωνίας. Σε ένα από τα email ένας αναγνώστης  έγραψε:

Καλημέρα !! Σας γράφω με αφορμή το άρθρο σας για τα προβλήματα των συγκοινωνιών και την ταλαιπωρία των κατοίκων. Έχω δυο κόρες φοιτήτριες που κατεβαίνουν σχεδόν καθημερινά στις σχολές τους. Αναγκάζομαι δυο και τέσσερις φορές την ημέρα να πάω στον προαστιακό να τις πάω και να τις παραλάβω, γιατί δεν υπάρχει άμεση και συχνή ανταπόκριση από τον σταθμό στο Μαρκόπουλο και στο πόρτο ράφτη. Τα παιδιά πρέπει να περιμένουν μια ώρα ίσως και περισσότερο εάν χάσουν το λεωφορείο, κάτι πρέπει να γίνει ίσως και συχνότερη δημοτική συγκοινωνία έστω και εάν αυτό δεν αρέσει στους επαγγελματίες οδηγούς των λεωφορείων.

Μήπως είναι καιρός να αγγίξουμε το πρόβλημα και να βρεθεί λύση? (γιατί η υπάρχουσα δημοτική συγκοινωνία , λύση δεν δίνει)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου